logo

MENY

Nav opener icon
Back arrowKarriärutveckling

Newstartmetoden™

Newstartmetoden™ har utvecklats under mer än 20 år

Kontakta oss

Om Newstartmetoden™

Newstartmetoden är en beprövad metodik som har utvecklats under mer än 20 år och används i alla våra karriärutvecklingskoncept och utbildningar. Den ligger till grund för alla våra utbildningar.

Den består av tre huvudelement:
Inåt – Självinventering, Utåt – Omvärldsinventering, och Framåt – Beslut och Målsättning.

INÅT – Självinventering
Det första steget fokuserar på självinventering där individer analyserar sina karriärdilemman, värderingar, intressen, personliga egenskaper och färdigheter. Det inkluderar även att bedöma kunskaper och kompetenser samt identifiera relevanta arbetsområden.

UTÅT – Omvärldsinventering
Det andra steget innebär en omvärldsinventering, där individen utforskar sin personliga arbetsmarknad och alternativa utvecklingsvägar. Detta inkluderar att kartlägga både interna och externa arbetsmarknader, genomföra informationsintervjuer och utveckla strategier för nätverksbyggande. Här identifieras också övertygelser och hinder som kan påverka karriärutvecklingen.

FRAMÅT – Beslut och Målsättning
Det sista steget handlar om att fatta beslut och sätta mål. En utvecklingsplan skapas för att nå uppsatta mål, både kortsiktiga och långsiktiga. Detta steg inkluderar även att identifiera och övervinna hinder, samt förbereda CV, personliga brev och LinkedIn-profil. Fortsatt coaching ges för att säkerställa framsteg mot de uppsatta målen.

Newstartmetoden ger en strukturerad och holistisk approach till karriärutveckling, som hjälper individer att identifiera sina styrkor, utforska arbetsmarknaden och sätta konkreta mål för framtiden.

Det här får du:

    Checkmark icon

    Självinventering: En djupgående analys av sina egna värderingar, intressen, personliga egenskaper och färdigheter.

    Checkmark icon

    Omvärldsanalys: Utforskning av den personliga arbetsmarknaden och alternativa utvecklingsvägar, inklusive nätverksstrategier.

    Checkmark icon

    Målsättning och planering: En tydlig utvecklingsplan med kortsiktiga och långsiktiga mål, inklusive konkreta steg för att uppnå dessa mål.

    Checkmark icon

    Praktiska verktyg och coaching: Stöd i att förbereda CV, personliga brev och LinkedIn-profil samt fortsatt coaching för att säkerställa framsteg mot de uppsatta målen.

Har du frågor eller behöver du hjälp? Kontakta oss idag.

Skicka meddelande

Eller ring oss direkt på

070 560 03 24

Fler av våra coaching- & utvecklingsprogram

Få gratis tips inom karriär- och ledarutveckling, hälsa och arbetsmiljö och mycket mer.

Vill du bli inspirerad!

Vi hjälper dig att komma igång!

Kontakta oss för rådgivning

Kontakt

info@kc-group.se073 514 56 42

Sankt Eriksplan 7 113 20 Stockholm

LinkedIn