logo

MENY

Nav opener icon
Back arrowKC Academy

Utvecklande medarbetarskap (UM)

från medarbetare till medledare

Kontakta oss

Stärker medarbetarnas kompetens, motivation och ansvarstagande genom ökad självinsikt, förbättrad kommunikation

Portrait image
Landscape image

Om utbildningen

Utvecklande Medarbetarskap (UM) är en utbildning som syftar till att stärka medarbetarnas kompetens, motivation och ansvarstagande, vilket är avgörande för att en verksamhet ska fungera och anpassa sig till nya krav. Historiskt sett har medarbetarens roll utvecklats från att endast verkställa ledarens önskemål till att självständigt hantera komplexa uppgifter. Det nya ledarskapet handlar om att utveckla medarbetaren och gruppen över tid i linje med organisationens uppdrag, där medarbetarskap och ledarskap är direkt sammanlänkade. Ett aktivt medarbetarskap innebär att medarbetarna tar ansvar för arbetsresultat, arbetsmiljö och arbetsplatsen. En utvecklande medarbetare är engagerad, visar omtänksamhet, konfronterar konstruktivt, stöttar chefen, har ett positivt förhållningssätt, inspirerar till kreativitet och hanterar stress väl. Medledarskap är också centralt, där medarbetarna och chefen tillsammans tar ansvar för resultat och arbetsmiljö. Målet med UM är att ledare och medarbetare ska förstå och tillämpa beteenden som leder till ett utvecklande medarbetarskap, och att de tillsammans ska bidra till att både individen och organisationen utvecklas i rätt riktning

Det här får du:

    Checkmark icon

    Ökad självinsikt och kommunikation: Genom utbildningen förbättras din förmåga att förstå dig själv och andra, vilket leder till bättre kommunikation och samarbete i arbetsgruppen.

    Checkmark icon

    Ansvarstagande och engagemang: Utvecklande Medarbetarskap främjar en kultur där medarbetarna aktivt tar ansvar för sina arbetsuppgifter och arbetsmiljö, vilket ökar både individens och gruppens engagemang.

     

    Checkmark icon

    Förmåga att ge och få feedback: Kursen tränar dig i att ge och ta emot konstruktiv feedback, en nyckelfärdighet för att förbättra prestationer och relationer på arbetsplatsen.

     

    Checkmark icon

    Stödjande medledarskap: Lär dig att arbeta nära chefen och kollegorna för att tillsammans uppnå bättre resultat och skapa en positiv arbetsmiljö, där medarbetarskap och ledarskap samverkar effektiv

Har du frågor eller behöver du hjälp? Kontakta oss idag.

Skicka meddelande

Eller ring oss direkt på

070 560 03 24
Contact person's image
Monica Capotondi

Kontaktperson

Contact person's email
Contact person's phone number

Fler av våra coaching- & utvecklingsprogram

Få gratis tips inom karriär- och ledarutveckling, hälsa och arbetsmiljö och mycket mer.

Vill du bli inspirerad!

Vi hjälper dig att komma igång!

Kontakta oss för rådgivning

Kontakt

info@kc-group.se073 514 56 42

Sankt Eriksplan 7 113 20 Stockholm

LinkedIn