logo

MENY

Nav opener icon
Back arrowKarriärutveckling

Outplacement

Outplacementtjänster hjälper företag vid omstruktureringar och uppsägningar genom att stödja anställda att snabbt hitta nya jobb

Kontakta oss

Outplacement är en tjänst för företag som vill ta ansvar för en bättre omställning under uppsägningar, omstruktureringar eller nedskärningar

Portrait image
Landscape image

Om tjänsten

Syftet med outplacement är att hjälpa anställda att snabbt hitta nytt arbete och att göra övergången så smidig som möjligt. Outplacementtjänster hjälper företag att stötta sina anställda även när de måste lämna företaget. Genom att erbjuda stöd och resurser till uppsagda anställda skapar det också en lugnare och tryggare omställning hos alla i organisationen. Outplacementtjänster hjälper de berörda anställda att snabbare hitta nytt arbete, vilket kan minska deras stress och ekonomiska osäkerhet. Detta kan också leda till en smidigare övergång och mindre negativ påverkan på deras liv. När uppsägningsprocessen hanteras professionellt och med stöd från KC Group, kan företag bibehålla produktiviteten och undvika störningar i verksamheten. En bra process leder till starkt employer brand och minskar risk för skada att skada varumärket generellt. 

Vi erbjuder specialiserade tjänster som:

  • En personlig karriärrådgivare hjälper den anställde att identifiera sina styrkor, svagheter och yrkesmässiga mål.
  • Hjälp med att skriva och förbättra CV och personliga brev samt att förbereda ansökningar för nya jobb.
  • Förberedelser för arbetsintervjuer, inklusive träning i intervjuteknik och att besvara vanliga intervjufrågor.
  • Rådgivning om effektiva metoder för att söka jobb, inklusive användning av jobbsökningsportaler, nätverkande och sociala medier.
  • Hjälp att hantera de känslomässiga och psykologiska aspekterna av att förlora sitt jobb och att hålla sig motiverad under jobbsökningen.
  • Utbildningstillfällen om olika ämnen relaterade till karriärutveckling och arbetsmarknaden.

Det här får du:

    Checkmark icon

    Snabbare till nytt arbete och smidigare övergång: Syftet med outplacement är att hjälpa anställda att snabbt hitta nytt arbete och att göra övergången så smidig som möjligt. Detta minskar stress och ekonomisk osäkerhet för de berörda anställda och leder till en mer positiv omställningsprocess.

    Checkmark icon

    Ansvarsfullt företagande: Outplacementtjänster visar att företaget tar ansvar för sina anställda även när de måste lämna företaget. Detta visar på omtänksamhet och ansvarstagande, vilket är avgörande för att även attrahera och behålla talanger och kunder i framtiden.

    Checkmark icon

    Stöd och resurser för anställda: Genom att erbjuda stöd och resurser som karriärrådgivning, CV- och intervjuträning, nätverksbyggande och kompetensutveckling, visar företaget att de gör allt i sin makt för att stödja sina anställda under omställningen. Detta bidrar till att anställda snabbare hittar nya jobb och lyckas i sina karriärer.

    Checkmark icon

    Bibehållen produktivitet och minskade störningar: När uppsägningsprocessen hanteras professionellt och med stöd från KC Group, kan företag bibehålla produktiviteten och undvika störningar i verksamheten. Detta innebär att företagets verksamhet påverkas minimalt, samtidigt som de uppsagda anställda får det stöd de behöver för att gå vidare i sina karriärer.

Har du frågor eller behöver du hjälp? Kontakta oss idag.

Skicka meddelande

Eller ring oss direkt på

070 560 03 24

Fler av våra coaching- & utvecklingsprogram

Få gratis tips inom karriär- och ledarutveckling, hälsa och arbetsmiljö och mycket mer.

Vill du bli inspirerad!

Vi hjälper dig att komma igång!

Kontakta oss för rådgivning

Kontakt

info@kc-group.se073 514 56 42

Sankt Eriksplan 7 113 20 Stockholm

LinkedIn